Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Boris Focşa sparge tăcerea: S-a organizat un show absurd cu scopul de a-mi ponegri numele

25 feb. 2013,, 14:09   Societate
3731 3
Foto: tribuna.md
Ministrul Culturii, Boris Focşa, declară că nu a semnat niciun contract de vînzare a patru clădiri – monumente de arhitectură de valoare naţională din centrul capitalei. El susține că a aflat de faptul că este bănuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu din mass-media, în perioada cînd se afla în concediu.

„În perioada 12-21 februarie 2013, cu permisiunea Guvernului Republicii Moldova, m-am aflat în concediu în Franţa. Revenind în ţară, începînd cu data de 20 februarie, sînt în concediu medical din cauza unei viroze. Din sursele mass-media am aflat că, de cinci luni, a fost pornită o urmărire penală de către Centrul Naţional Anticorupţie, în care sînt bănuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Straniu, dar această informaţie a apărut în prima zi de concediu”, a declarat el.

Ministrul spune că nu a participat la audieri din cauză că nu a primit nici o citaţie legală de la CNA.

„S-a organizat un show absurd, altfel nu-l pot califica. În realitate, nici-o citaţie legală, după cum prevede norma de drept, eu nu am primit, ci doar am aflat de existenţa ei din mijloacele mass-media. Bănuiesc că este un scenariu bine gîndit din timp, cu un singur scop: defăimarea şi ponegrirea persoanei mele în faţa societăţii. Ministerul Culturii nu se ocupă de vinderea imobilelor. De cînd mă aflu în această funcţie n-am semnat nici un contract de vînzare-cumpărare. Cunosc doar faptul că au fost date în locaţiune”, a mai adăugat el.

De menţionat că persoanele vinovate de „exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu” riscă pînă la zece ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?