Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Rezultatele acțiunii „Transport sigur”: 2 din 3 unități de transport public activează cu abateri

22 ian. 2013,, 16:29   Societate
2322 0
Foto: interakt.md
26 din 35 de unități de transport public, supuse verificărilor de către Poliția Rutieră, Inspectoratul Fiscal și Direcţia Investigare a Fraudelor MAI, s-au dovedit a activa cu abateri de la legislație. Verificările au avut loc în cadrul acțiunii „Transport sigur”, menite să diminueze numărul accidentelor rutiere cu implicarea autovehiculelor antrenate în transportul public de călători, comunică NOI.md.

Potrivit Poliţiei Rutiere, în cadrul acțiunii s-a pus accent pe transportarea ilicită a călătorilor, transportarea călătorilor supra normă, precum și alte încălcări din domeniul Circulației Rutiere. Astfel, polițiștii au întocmit 6 procese verbale pentru încălcarea normelor de capacitate și nerespectarea condițiilor stabilite în licență, 3 procese verbale și 6 procese de monitorizare pentru transportarea ilegală de călători, 3 procese verbale pentru exces de viteză, cîte 2 pentru conducerea vehiculelor care nu au fost supuse reviziei tehnice și exploatarea vehiculelor fără autorizația de rigoare, precum și un proces verbal pentru predarea conducerii unei persoane fără permis de conducere.

În cadrul verificărilor, a fost stabilit și un taximetrist care activa în baza unui certificat de competență profesională cu semne evidente de falsificare. Acesta presta servicii într-o firmă de taximetrie din capitală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?