AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 718

Top-interviuri 2021: În centrul atenției diplomația, arta, sportul și businessul

27 dec. 2021,, 08:25 (reactualizat 2 ian. 11:22)   Interviuri
3108 0

Sportivi, actori, regizori, muzicieni, pompieri, oameni de afaceri, medici, diplomați, bloggeri, jurnaliști, figuri publice și politice - acestea și multe alte persoane au fost eroii interviurilor noastre din anul care pleacă. Făcînd totalurile, am stabilit care sînt top-10 cele mai populare interviuri în rîndul cititorilor site-ului Noi.md.

Interviul cu cunoscutul sportiv de origine moldovenească, boxer de neînvins, campion mondial a ocupat locul zece: "Dmitrii Bivol: Boxul este jocul de șah în ring"

”Vitalie Rusu: Nu-mi doresc să mor pe scenă, dar voi juca cît mai am puteri!” - acesta este titlul interviului cu unul dintre cei mai cunoscuți, interesanți și mai vechi actori dramatici din țara noastră, care a ocupat locul nouă în clasament.

Locul opt – interviul cu președintele uneia dintre cele mai mari companii autohtone Daac Hermes, consilierul municipal al capitalei: "Vasile Chirtoca, despre proiectele controversate, despre de ce nimeni nu-i oferă mită și de ce Chișinăul trebuie să se extindă”.

Sectorul HoReCa a suferit șocuri semnificative în acest an, în primul rînd din cauza pandemiei și a crizei economice. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că opinia unui antreprenor, proprietarul unui lanț de restaurante, care reușește să facă față cu succes situației, a atras atenția cititorilor. Pe locul șapte: "Dumitru Cebotărescu: Unii colectează timbre, dar mie îmi place să hrănesc oamenii”.


În viață întotdeauna există loc nu numai pentru provocările globale, ci și pentru dragoste, tandrețe și valori familiale. Acest lucru l-a dovedit interviul care a ocupat locul șase: "Dianna Ivanov, despre maternitate, educație și viitorul copiilor ei"

Procesele geopolitice și de integrare sînt o parte importantă a existenței Republicii Moldova și asupra lor este întotdeauna concentrată atenția. Pe locul cinci al celor mai citite interviuri se află conversația cu Daniela Morari: "Ambasadoarea RM în UE: Țara noastră are o nouă fereastră de oportunități în dialogul cu UE

O altă confirmare a faptului că cititorii noștri sînt interesați nu numai de legăturile cu Europa, ci și cu Rusia este interviul, care a ocupat locul patru, cu reprezentantul rus, autorul proiectului Friends for leadership: Roman Ciucov: ”Forumul din Petersburg a arătat că oamenilor le este dor de o comunicare normală”.

Printre evenimentele anului care pleacă au fost și momente plăcute. De exemplu, filmul regizorului moldovean "Memoria" a cîștigat cinci premii la Festivalul Internațional de film Queen Palm din SUA. Interviul cu creatorul său s-a clasat pe locul trei: "Maxim Chisnicean: În Moldova astăzi poți filma un film, principalul e să nu-ți fie frică să riști în drumul spre realizarea visurilor”.

Desigur, atenția tuturor cititorilor noștri a fost concentrată asupra modului în care pandemia de coronavirus ne-a schimbat viața și ce consecințe are. Locul doi în clasament l-a ocupat interviul cu un cunoscut medic moldovean, doctor în științe medicale: "Alexandr Danci: "Pandemia este timpul încercărilor și un material uriaș pentru a face concluzii

"Nu putem trăi unul fără celălalt" - așa putem defini relația cu cel mai apropiat vecin al nostru. Despre acest lucru Marko Shevchenko vorbește în interviul "Ambasadorul Ucrainei în Moldova: Relațiile dintre țările noastre sînt "condamnate" să fie de bună vecinătate", care a ocupat primul loc în clasament.

4

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав