Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Top cele mai stresante joburi

23 mar. 19:00   Sănătate
1763 1

Stresul este boala secolului și acționează încet, dar sigur, asupra sănătății noastre.

Locul de muncă este cel care ne afectează cel mai mult, arată studiile. Oamenii care lucrează în spitale, asistenții sociali, cei care muncesc în armată și profesorii au cele mai stresante joburi.

Potrivit unui raport recent, există o „criză de sănătate mintală”, iar una dintre prioritățile angajatorilor ar trebui să fie protejarea salariaților, scrie Digi24.ro.

Experții care au analizat piața muncii s-au uitat la datele legate de sănătate, siguranță și mediu și au analizat activitatea a o sută de mii de persoane, din martie 2022, pînă în martie 2023. Clasamentul a fost realizat în funcție de numărul de boli provocate de stres, în rîndul angajaților.

Potrivit raportului, medicii, asistentele, infirmierele și cei care oferă servicii de asistență socială se află pe primul loc în acest top. Contacul cu pacienții, problemele emoționale de care se izbesc, dar și lipsurile din sistemul de sănătate îi face pe acești angajați chiar să se îmbolnăvească din cauza stresului. Din 100 de mii de angajați din domeniul sănătății, 3530 s-au îmbolnăvit din acest motiv.


Foarte stresați sînt și cei care lucrează în armată, mai ales în contextul războiului din Ucraina, dar și al altor conflicte de pe glob, care stîrnesc tot mai multă îngrijorare.

Profesorii și cei care lucrează în învățămînt au și ei un nivel ridicat de stres, mai ales atunci cînd se confruntă și cu foarte multe lipsuri, cum se întîmplă și în țara noastră. Peste 2700 de profesori s-au îmbolnăvit din această cauză.

Pe listă de află și cei care lucrează în industria grea, dar și angajații din finanțe, prin mîinile cărora trec zilnic foarte mulți bani.

7
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?