COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Un incendiu de pădure ameninţă mai multe locuinţe din apropiere de Atena

27 iul. 17:45   În lume
1076 0

Un incendiu forestier a izbucnit marţi dimineaţă la poalele Muntelui Penteli, în suburbiile nordice ale Atenei, unde, alimentat de vîntul puternic, reprezintă un risc pentru locuinţe, relatează marţi AFP care citează pompieri şi autorităţi locale.

"Incendiul este scăpat de sub control", a declarat pentru postul de radio Skai Yannis Kalafatelis, primarul oraşului Dionysus, una dintre localităţile afectate de incendiu.

Televiziunea publică ERT şi-a întrerupt programul şi a difuzat, în direct, o ediţie specială din comunităţile afectate de la poalele Muntelui Penteli, zonă afectată în mod regulat, în timpul verii, de incendii forestiere.

În total, 74 de pompieri au fost mobilizaţi la faţa locului, ajutaţi de cinci elicoptere şi cinci avioane cisternă, potrivit departamentului pentru stingerea incendiilor, care a subliniat că viteza vîntului, de 38 km/h, a complicat intervenţiile.

Focarul se întinde pe ''cîţiva kilometri'', a declarat pentru radio Skai primarul oraşului Penteli, Dimitra Kehaya.

Nu a fost emis deocamdată niciun ordin de evacuare, însă autorităţile au trimis mesaje de avertizare pe telefoanele mobile pentru a alerta locuitorii din zonă, cerîndu-le să ''fie pregătiţi să urmeze instrucţiunile''. Unii locuitori şi-au părăsit deja casele, potrivit media locale.

În contextul vremii secetoase, pădurile din Grecia sînt afectate în fiecare vară de incendii, alimentate de vînturile puternice.

În iulie 2018, 102 persoane şi-au pierdut viaţa în oraşul costier Mati, lîngă Atena, cel mai sumbru bilanţ provocat de un incendiu în această ţară. Focarul a izbucnit pe o pantă a Muntelui Penteli.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽