Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Un incendiu a izbucnit în apropierea unei baze navale grecești din Creta

23 apr. 13:21   Externe
2741 0

Localitatea Souda din apropierea unei baze militare grecești de pe insula Creta a fost evacuată marți, după ce un incendiu a izbucnit printre vegetația joasă la o intersecție de drumuri din apropiere.

Potrivit Adevărului European, despre aceasta a relatat Ekathimerini, citînd un mesaj al serviciului de pompieri.

Într-un mesaj trimis la numărul de urgență 112, autoritățile au cerut evacuarea tuturor instalațiilor legate de personal de la baza navală, respectiv așezarea locală, spitalul și școala, ca măsură de precauție.

Presa a relatat că copiii și profesorii au fost mutați în piața principală din Souda, în timp ce pacienții de la spital au fost trimiși la Spitalul Naval din Creta.

Serviciul de pompieri nu a furnizat informații cu privire la numărul de pompieri și de echipamente trimise la fața locului, dar site-urile locale au raportat că au sosit în ajutor mașini de pompieri din Chania și Vrisses.


Pompierii încearcă să împiedice extinderea incendiului, dar vînturile puternice, de pînă la 9 grade pe scara Beaufort, le stînjenesc eforturile.

Grecia și-a ridicat nivelul de amenințare din cauza incendiilor de vegetație la al doilea cel mai ridicat la 7 aprilie.

Grecia a înregistrat o temperatură medie de iarnă record de 11,8 grade Celsius, iar temperaturile au fost extrem de ridicate de la începutul lunii aprilie. Marți, temperaturile au atins 31 de grade în Chania, în Creta.

La fel ca în multe alte părți ale Mediteranei, Grecia a fost lovită vara trecută de un val de căldură. 20 de persoane au murit și aproape 175.000 de hectare de teren au ars în incendii.

Experții spun că sezonul incendiilor de vegetație din Grecia, care anterior începea în luna mai, este posibil să înceapă mai devreme din cauza schimbărilor climatice provocate de om.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?