COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

UE amenință Rusia cu consecințe „mai grave decît în 2014”

7 dec. 2021,, 14:00   În lume
1436 5

Uniunea Europeană nu acceptă nici o agresiune împotriva Ucrainei și va răspunde dur dacă Rusia va încerca să o atace. Acest lucru a fost declarat de reprezentantul oficial al Serviciului de politică externă al UE, Peter Stano, relatează noi.md.

„Poziția noastră este foarte clară: UE nu acceptă nici o agresiune. Vom lua partea Ucrainei și o vom sprijini în fața oricărei agresiuni”, a promis diplomatul.

Potrivit acestuia, dacă invazia Ucrainei totuși va avea loc, aceasta va avea cele mai grave consecințe. „Uniunea Europeană va apăra Ucraina, noi o vom sprijini. Nu vom permite nici o agresiune sau încălcare a drepturilor, suveranității sale, a integrității sale teritoriale. În caz contrar, UE și întreaga comunitate internațională vor fi nevoite să reacționeze. Și îndrăznesc să spun că reacția noastră ca proporție și putere va fi mai semnificativă decît în 2014”, a spus el.

Anterior, un oficial de rang înalt al administrației americane a declarat în timpul discursului său că Statele Unite, împreună cu Uniunea Europeană au dezvoltat contramăsuri economice împotriva Rusiei în cazul presupusei invazii a Ucrainei. Potrivit reprezentantului administrației americane, acest lucru va cauza „daune semnificative și grave economiei ruse”.

La rîndul său Kremlinul a calificat informațiile precum că Rusia ar pregăti o invazie a Ucrainei drept o campanie de informare provenită din Occident. Scopul său este de a prezenta Moscova drept o amenințare la adresa procesului de reglementare din Ucraina.


1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X