COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1042)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6578(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Ucraina se pregătește de război cu Rusia, dar lent

21 iul. 11:15   În lume
1506 2

Ucraina se pregătește de război cu Rusia, dar lent în mod intenționat.

Această opinie a fost exprimată de expertul militar rus Vladislav Șurîghin, comentînd mobilizarea sistematică a Ucrainei. După cum se știe, aproape imediat după exercițiile Sea Breeze, au început manevrele Cossack Mace, unde, de asemenea, sînt implicate Statele Unite, Marea Britanie, Polonia și țările Baltice.

Expertul consideră că atît Occidentul, cît și Turcia ar fi bucuroase să organizeze o confruntare militară cu Rusia cu mîinile Ucrainei. Cu toate acestea, în opinia sa, după întîlnirea președinților Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, situația puțin probabil că se va dezvolta în direcția unui conflict "fierbinte".

"Ei se pregătesc, desigur, de război cu Rusia, dar în același timp se pregătesc destul de lent, pentru că înțeleg că fără intervenția NATO și fără participarea militară a NATO și a Statelor Unite, nu au nicio șansă. Prin urmare, sînt elaborate sarcinile stabilite de supraveghetorii superiori, curatori din străinătate. Exercițiile se desfășoară conform planului, au fost planificate din timp și ar trebui să demonstreze o anumită solidaritate a țărilor care, după cum cred ei, se pot confrunta cu "amenințarea rusă", a spus Vladislav Șurîghin.

Vorbind despre planurile Turciei și Marii Britanii de a furniza nave Ucrainei și despre posibila amenințare a Flotei Mării Negre, el a spus: "Ceea ce planifică Turcia și Marea Britanie este un lucru. Iar ceea pentru ce îi ajung Ucrainei bani este cu totul altceva. Deocamdată Ucraina nu a plătit niciun contract pentru construcția de nave în străinătate, respectiv, în acest caz, în realitate nu există nici o Marină ucraineană. Pentru ca ea să apară va dura cel puțin zece ani. Și chiar și în acest caz, aceasta nu vor constitui o concurență serioasă pentru Marina militară rusă".


În ceea ce privește sosirea în Ucraina a unui nou "supraveghetor" din Statele Unite ale Americii – George Kent și probabilitatea reluării pe scară largă a luptei în Donbass, Vladislav Șurîghin a exprimat opinia că, în prezent, cînd există o anumită nu apropiere, dar încălzire a relațiilor între Rusia și Statele Unite, este puțin probabil că americanii vor provoca ucrainenii la anumite aventuri militare - mai degrabă, invers.

Situația militaro-politică de la granița cu Crimeea a fost evaluată de expertul militar rus ca fiind stabilă.

"Nu văd nicio amenințare serioasă, pentru că în Ucraina, cu tot aventurismul său, nu există sinucigași. Este evident că dacă Ucraina însăși, singură, va încerca să atace Rusia și, în plus, să efectueze o operațiune pe teritoriul Rusiei – aceasta este o sinucidere", a spus el.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽