COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6860

Un expert a vorbit despre pregătirea Ucrainei pentru războiul cu Rusia

19 oct. 2020,, 10:15   În lume
3016 4

Expertul militar Alexei Leonkov a vorbit despre pregătirea Ucrainei pentru războiul cu Rusia și a numit locul primei presupuse lovituri.

Potrivit lui Leonkov, dorința Occidentului de a face din Ucraina un inamic militar al Federației Ruse este evidențiată de multe semne, scrie inforuss.info.

Ambasadorul SUA la Kiev a devenit organizatorul celor mai mari acțiuni politico-militare, Keith Dayton, care a fost una dintre figurile occidentale care s-a aflat în spatele Maidanului din 2014. Regimurile fără vize și tot felul de asociații au fost oferite Ucrainei pentru a stimula activitatea antirusească, dar nu prosperitatea și integrarea europeană. Expertul subliniază că principalele surse financiare din Occident merg pentru război și arme.

În același timp, expertul se îndoiește că Kievul riscă să lovească Crimeea sau Donbass - riscurile unui răspuns dur din partea Moscovei sunt prea mari. În schimb, forțele ucrainene ar putea fi folosite în Transnistria pe fundalul crizei din Moldova înainte de alegerile din 1 noiembrie. Leonov admite că forțele militare ucrainene, cu sprijinul Occidentului, ar putea organiza o diversiune în satul Colbasna, unde au rămas depozite mari de muniții, după care vor introduce deschis trupe acolo.

Pe lîngă pregătirea militară ucraineană, despre riscurile pentru Transnistria vorbește și raportul RAND Corporation din anul 2019, cu indicarea directă a unei lovituri de stat militare pe teritoriul RMN, menționează Leonkov. Cu toate acestea, existența unei baze ruse la Tiraspol, în combinație cu subminarea de către Occident a principiilor dreptului internațional, nu lasă Ucrainei șansa unei aventuri militare de succes.


"Acolo sînt oameni de-ai noștri. Și dacă se va începe ceva, nu trebuie să acordăm atenție dreptului internațional - Rusia a fost scoasă de pe acest cîmp. Am fost scoși pentru steaguri roșii – vă mulțumim, dragilor. Datorită vouă, vom face cu mîinile dezlegate ceea ce ne convine nouă și vom face ordine lîngă teritoriile noastre", a spus Leonkov în cadrul canalului "Rusia-1".

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽