COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2952
Puterea stiri: 6771
Coronavirus stiri: 7593

Lavrov: "Un război cu Ucraina în Donbass poate și trebuie evitat”

28 apr. 07:53   În lume
1195 1

Un război cu Ucraina în Donbass, unde pînă la 500 mii de locuitori au pașapoarte rusești, poate și trebuie evitat. Astfel a evaluat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat RIA Novosti, posibilitatea unei confruntări armate.

"Dacă acest lucru depinde de noi, în măsura în care putem înțelege abordările lor principiale, atunci războiul poate și trebuie evitat", a spus ministrul. În același timp, Lavrov a adăugat că nu poate vorbi pentru partea ucraineană și Președintele Republicii, Volodymyr Zelensky. În opinia sa, liderul ucrainean "prin semne externe" vrea să rămînă la putere cu orice preț, de aceea el este gata chiar să îngăduie neo-naziștii și ultra-radicalii care numesc miliția din Donbass teroriști.

Anterior, Serghei Lavrov a declarat că Moscova îndeamnă OSCE să ceară de la Ucraina o soluționare pașnică a situației din Donbass.

O nouă escaladare a situației în Donbass a început la sfîrșitul lunii martie. Ucraina și autoproclamatele republici populare Donetsk și Luhansk se acuză reciproc de intensificarea focurilor, efectuarea operațiunilor de recunoaștere și mutarea echipamentului militar în zona liniei de contact.

În acest context, Ministerul Apărării al Ucrainei a acuzat Rusia că și-a sporit prezența militară în apropierea granițelor statului. Ca răspuns, purtătorul de cuvînt al Președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că trupele ruse se află în acele zone ale țării unde este necesar.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽