COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3018

Comandantul forțelor SUA din Europa: Probabilitatea unei invazii ruse în Ucraina, redusă

16 apr. 15:00   În lume
1661 1

Probabilitatea ca Rusia să invadeze Ucraina în următoarele săptămîni este "redusă la medie", a estimat joi comandantul Comandamentului Europa al SUA, generalul Tod Wolters, în timp ce Moscova a masat trupe la graniţa ucraineană, relatează France Presse.

Întrebat de o comisie a Camerei Reprezentanţilor cu privire la recenta creştere a tensiunilor între Rusia şi Ucraina, şeful comandamentului european al armatei americane (Eucom), care comandă de asemenea forţele NATO, s-a declarat "foarte îngrijorat".

Dar cînd un ales i-a cerut să evalueze probabilitatea unei invazii a Ucrainei în următoarele săptămîni, el a răspuns: "redusă la medie".

Cînd un alt ales l-a întrebat apoi dacă şansele unei invazii vor creşte peste cîteva săptămîni, el a răspuns că aceasta depinde de următoarele mişcări ale trupelor ruse.

"Sentimentul meu este că avînd în vedere ceea ce văd astăzi, această probabilitate se va reduce", a adăugat el.

De cîteva săptămîni, ciocnirile au crescut între Kiev şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei, în timp ce zeci de mii de soldaţi ruşi au fost desfăşuraţi în apropiere.

Guvernul ucrainean este îngrijorat că Moscova încearcă să ameninţe cu un casus belli pentru a justifica o operaţiune armată.

Occidentalii au avertizat Rusia împotriva acestor demonstraţii de forţă şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îl va întîlni vineri la Paris pe omologul său francez Emmanuel Macron. Cancelarul german Angela Merkel va participa la discuţii prin videoconferinţă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X