X 
Preşedintele stiri: 3607

Putin a numit condiția de utilizarea armelor nucleare

18 oct. 2018,, 18:10   Război în Ucraina
2131 2

Rusia va folosi armele nucleare numai după ce va fi sigură că cineva atacă teritoriul ţării în același mod.

Declaraţia în cauză a fost făcută de către președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei şedinţe a Forumului de discuții "Valdai", informează RIA Novosti. "Agresorul trebuie să știe că pedeapsa este inevitabilă, că acesta va fi distrus. Noi, victime ale agresiunii, ca martiri vom ajunge în rai. Iar ei vor pieri, pur și simplu, pentru că nici măcar nu vor avea timp să se pocăiască", a spus preşedintele statului.

Putin a reamintit, de asemenea, că în conceptul doctrinei militare a Rusiei nu există nici un fel de atac nuclear preventiv, iar Moscova, potrivit spuselor lui, nu poate fi inițiatorul "catastrofei globale", la care duce utilizarea armelor nucleare. În octombrie Forțele Armate ale FR au efectuat un exercițiu al forțelor nucleare strategice. Au fost implicate forțele terestre, flota și aeronavele, în special, transportatoarele de rachete și bombardierele strategice.

Doctrina militară a Rusiei conține teza despre neadmiterea unui conflict militar nuclear, ca a oricărui alt conflict militar, care stă la baza politicii militare a țării. În document este menționat, de asemenea, faptul că „Federația Rusă își rezervă dreptul de a folosi armele nucleare ca răspuns la folosirea de către adversari a armelor nucleare și a altor arme de distrugere în masă, atît asupra ţării sale cît şi a aliaţilor săi, precum și în cazul agresiunii împotriva Federației Ruse cu utilizarea de arme obişnuite, atunci cînd însăși existența statului va fi amenințată". Decizia de a folosi armele nucleare este luată de președintele Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий