COVID-19 în MOLDOVA

Noi proteste în Belarus: Zeci de mii de persoane au manifestat împotriva lui Lukaşenko la Minsk

Noi proteste în Belarus: Zeci de mii de persoane au manifestat împotriva lui Lukaşenko la Minsk

Zeci de mii de persoane din Belarus au manifestat din nou, ieri, la Minsk pentru a denunţa realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care se confruntă de aproape o lună cu o mişcare de protest fără precedent, relatează Agerpres, cu referire la AFP.

Purtînd culorile alb şi roşu ale opoziţiei, mulţimea de oameni s-a îndreptat din diferite zone ale capitalei Minsk spre centru, unde a fost desfăşurat un puternic dispozitiv de securitate, cu blindate şi trupe ale armatei în jurul mai multor clădiri importante, scrie unimedia.info.

Zeci de manifestanţi au fost arestaţi pe marginea demonstraţiei opoziţiei, care contestă realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, potrivit grupului pentru apărarea drepturilor omului Viasna. Potrivit ONG-ului, 37 de persoane au fost arestate în cursul acestei manifestaţii.


Manifestaţii fără precedent împotriva omului forte de la Minsk, preşedintele Aleksandr Lukaşenko, au izbucnit în urma alegerilor de la 9 august al căror rezultat oficial este contestat de opoziţie.

La 5 septembrie, agenți în civil, mascați, au pătruns într-o universitate din Minsk și au reținut mai mulți studenți.

Joi, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne din Belarus a apărut informația că președintele Aleksandr Lukașenko și ministrul de interne Iuri Karaev ar fi anunțați în căutare internațională pentru „crime de război”. Capturi de ecran cu aceste informații au apărut pe site-urile de știri Nasha Niva și Belsat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load