X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Despre ce au convenit Erdogan și liderul opoziției turcești

3 mai. 22:00   Externe
1978 0

Întîlnirea dintre președintele turc Recep Tayyip Erdogan și liderul opoziției, Ozgur Özel, s-ar putea transforma într-un dialog permanent între cei doi, ceea ce nu va fi decît în beneficiul politicii turcești.

Presa locală comentează rezultatele discuțiilor de joi dintre cei doi politicieni, care s-au încheiat cu acordul acestora de a continua să discute problemele presante ale țării, relatează haqqin.az.

Erdogan și Özel au declarat la finalul întîlnirii, care a durat o oră și jumătate: "Să nu întrerupem dialogul și să îl desfășurăm pe probleme interne și externe", scrie ziarul Hürriyet.

Publicația notează că una dintre temele principale a fost pregătirea unei noi constituții, dar liderul opoziției a spus că nu consideră acest subiect o prioritate. Erdogan a declarat în repetate rînduri că adoptarea unei noi constituții care să o înlocuiască pe cea actuală, aprobată după lovitura de stat militară din 1980, este una dintre prioritățile administrației sale.

După întîlnire, Omer Celik, purtător de cuvînt al Partidului Justiției și Dezvoltării, aflat la putere și condus de Erdogan, a declarat că "președintele a fost mulțumit de vizita lui Özel, iar întîlnirea în sine s-a desfășurat într-o atmosferă pozitivă". Özel, care conduce principalul partid de opoziție, Partidul Republican al Poporului (CHP), a declarat pentru ziarul Sözcü că "întîlnirea a fost foarte productivă și că este optimist în ceea ce privește viitorul".

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?