COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

NBC: Cum să nu ne infectăm de coronavirus de la produsele cumpărate

NBC: Cum să nu ne infectăm de coronavirus de la produsele cumpărate

Astăzi, din cauza epidemiei de coronavirus din SUA, are loc o rescriere a normelor sociale și a igienei în familie. Pentru a evita contaminarea, experții în domeniul sănătății îi sfătuiesc pe americani ca de fiecare dată după ce au mers la magazin să dezinfecteze toate produsele procurate — de la pungile de plastic și cutiile de lapte pînă la conserve, transmite NBC News.

Pentru a limita deplasările la magazin, experții în domeniul sănătății recomandă cumpărarea produselor o dată pentru două săptămîni. Dar ce să fac atunci cînd ajungi acasă?


Jeffrey Van Lingen, medic: Cînd veniți de la cumpărături, încercați să duceți produsele în casă numai dacă este necesar.


Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) virusul poate supraviețui în aer timp de 2 - 3 ore. El poate rezista pe o cutie de carton timp de 24 de ore, iar pe plastic și oțel inoxidabil 2 - 3 zile.

Astfel, lăsați produsele nealterabile în afara casei timp de cîteva zile. Cînd aduceți cumpărăturile în casă, dezinfectați totul - de la pungi de plastic și pachete de lapte, pînă la conserve.

Încercați să puneți chipsurile și pîinea în pungi de plastic ermetice. Spălați fructele și legumele cu apă rece. Dacă luați mîncare la pachet, scoateți-o din ambalaj și încălziți-o în cuptorul cu microunde: acest lucru ar trebui să omoare virusul.

Unii folosesc tratarea sanitară cu raze ultraviolete.

Între timp, experții în domeniul sănătății îi îndeamnă pe americani să iasă afară și să facă sport. Dar, în același timp, să păstreze de ceilalți o distanță de doi metri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load