X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Mass-media a anunțat decizia lui Merkel de a păstra proiectul ”North Stream-2"

6 sep. 2020,, 12:02   Externe
2443 7

Probabilitatea ca blocul de guvernămînt al cancelarului german Angela Merkel, CDU/CSU și Partidul Social-Democrat din Germania să se declare împotriva implementării proiectului gazoductului "Nord stream-2", din cauza situației cu Alexei Navalnîi, este extrem de mică.

Despre acest lucru, cu referire imediat la mai multe surse proprii din Bundestag, anunță publicația americană Bloomberg.

Jurnaliștii au explicat această poziție a politicienilor germani și chiar a Angelei Merkel, în special, printr-o serie de motive. Primul este rezistența din partea industriei germane, care are nevoie de gazul rusesc. Mai ales acele tipuri de producție, care sînt direct implicate în construcția conductei de gaz, transmite life.ru.

De asemenea, în articol oamenii sînt îndemnați să nu uite de legăturile profunde ale Germaniei cu Rusia, în special în Partidul Social-Democrat. De exemplu, Comitetul de Est al economiei germane a avertizat-o pe Merkel privind renunțarea la construcția conductei de gaze.

Două surse au declarat concomitent că poziția deschisă și ostilă a SUA privind conducta de gaze este, de asemenea, motivul pentru care Merkel nu poate anula implementarea proiectului. Berlin intenționează să-l ducă pînă la capăt, au spus interlocutorii jurnaliștilor.


Și, în cele din urmă, în caz de refuz, Berlinul va trebui să plătească participanților la construcția conductei de gaze, în primul rînd în Germania, compensații mari, pe care autoritățile germane nu sînt, de asemenea, pregătite să le achite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?