Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Germania va continua să investigheze explozia "Nord Streams"

6 feb. 21:15   Externe
1699 0

Procuratura Generală a Germaniei continuă să investigheze exploziile de la "Nord Streams", a declarat biroul pentru RBC.

Anterior, biroul procurorului suedez Mats Jungqvist, care investighează incidentele de la gazoductele din Marea Baltică, a declarat că va lua în curînd o decizie în acest sens - "dacă va închide cazul, va formula acuzații sau va cere ca cineva să fie reținut". Potrivit SZ, este posibil ca Suedia să anunțe că va închide ancheta privind exploziile de la Nord Stream. Se crede că acest lucru se va datora imposibilității de a identifica suspecți.

Procuratura suedeză ar putea anunța deja în următoarele zile încheierea anchetei privind exploziile de pe gazoductul "Nord Stream", care au avut loc în septembrie 2022. Acest lucru a fost raportat de publicațiile germane Die Zeit și Suddeutsche Zeitung.

Potrivit jurnaliștilor, declarația respectivă va fi făcută de procurorul Mats Jungqvist, care investighează cazul de sabotaj. Die Zeit notează că anchetatorii suedezi nu au reușit probabil să identifice suspecți specifici.

Germania și Danemarca continuă să investigheze atentatele. În articolul din Die Zeit se spune că încheierea anchetei suedeze ar putea să o ajute pe cea germană, deoarece este posibil ca Suedia să predea dovezile adunate colegilor din RFG.


Parchetul suedez a declarat că declarația lui Jungqvist este așteptată miercuri, 7 februarie. Potrivit Reuters, procurorul va anunța fie încheierea anchetei, fie noi acuzații.

1
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?