Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Danemarca a închis ancheta referitoare la exploziile de la gazoductul Nord Stream

26 feb. 17:30   Externe
1900 0

Copenhaga a anunţat astăzi că închide investigaţia demarată după exploziile din 2022 care au afectat conductele submarine Nord Stream, ce transportau gaze ruseşti către Germania, Danemarca fiind a doua ţară care face acest lucru, după ce Suedia a închis, la rîndul ei, o anchetă pe care o desfăşurase separat.

Gazoductele Nord Stream 1 şi 2, care transportă gaz pe sub Marea Baltică şi care au costat miliarde de dolari, au fost avariate de o serie de explozii în zonele economice suedeză şi daneză, în septembrie 2022, eliberînd cantităţi mari de metan în aer.

Rusia şi Occidentul au negat orice implicare şi nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

„Nu există motive suficiente pentru a continua un caz penal în Danemarca şi, prin urmare, poliţia din Copenhaga a decis să încheie ancheta penală privind exploziile”, a declarat poliţia daneză într-un comunicat.

La începutul acestei luni, şi Suedia a renunţat la ancheta privind exploziile, afirmînd că nu are jurisdicţie în acest caz, dar a predat probele descoperite anchetatorilor germani, care încă nu şi-au publicat concluziile.

5
3
0
2
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?