Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Lavrov roagă „prietenii africani” să solicite Occidentului anularea sancțiunile împotriva Rusiei

26 mai. 17:15   Război în Ucraina
1641

Șeful diplomației de la Moscova a rugat „prietenii africani” să ceară Occidentului anularea imediată a sancțiunilor impuse Rusiei, motivînd că acestea dau peste cap liniile internaționale de transport și logistică, conform publicației de opoziție rbc.

Ministrul afacerilor externe de la Kremlin a lăudat țările din Africa pentru „poziția obiectivă” în legătură cu „situația” din Ucraina: „Rugăm prietenii noștri, Uniunea Africană, să ceară și să ceară insistent de la Occident, anularea sanțiunilor ilegale și unilaterale care aruncă în aer comerțul internațional, atît de necesar, afectînd iremediabil infrastructura logistică de transport”, a declarat ministrul. De asemenea, acesta a mai declarat: „ Rusia își îndeplinește cu bun simț obligațiile internaționale care privesc contractele și, mai ales, cele legate de exportul bunurilor de consum și alte produse extrem de necesare Africii”.

Lavrov a promis că Federația Rusă va susține în continuare țările din Africa și va milita pentru dezvoltarea colaborării „fructuoase” și speră că în viitorul apropiat vor reuși să contureze un format pentru summit-ul Africa-Rusia. Declarațiile ministrului lui Putin vin în contextul în care tot mai mulți experți avertizează despre iminența unei crize alimentare la nivel global din cauza blocării de către armata rusă a porturilor ucrainene. Kievul este unul dintre liderii mondiali în ceea ce privește exportul de cereale, 14% din produsul mondial de porumb este realizat în Ucraina.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав