Criza energetică stiri: 797
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

În Germania au recunoscut imposibilitatea de a înfrînge Rusia

24 mai. 11:00   Război în Ucraina
1982

Publicația germană Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN) a recunoscut că Occidentul nu a reușit să îngenuncheze economia rusă. Astfel, sistemul financiar rus continuă să funcționeze, iar rubla față de euro a atins un nivel record în ultimii șapte ani.

Cei din Germania au remarcat că mulți analiști occidentali după începerea operațiunii speciale a Federației Ruse au prezis o prăbușire completă a rublei și o recesiune în țară, dar concluziile lor s-au dovedit a fi eronate.

Potrivit publicației, motivul pentru această situație ar fi gradul ridicat de pregătire a Rusiei pentru confruntarea economică. Astfel, Moscova primește venituri mari din vînzarea de petrol și gaze. Uniunea Europeană, spre deosebire de țările G7, care s-au angajat să abandoneze materiile prime rusești, nu poate face un astfel de pas. De asemenea, Rusia a compensat majoritatea pierderilor din vînzări datorită Indiei și Chinei.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a spus că, în ciuda efectului multor sancțiuni, economia rusă rezistă loviturii. Putin a mai subliniat că este important ca blocul economic al guvernului să răspundă la situația actuală. În general, astfel de eforturi „au un efect pozitiv”, a spus el.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав