COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

FSB i-a prezentat Carinei Țurcan acuzația de spionaj

22 noi. 2019,, 08:50   În lume
2984 1

Anchetatorii FSB a prezentat fostului membru al Consiliului de Administrație al Inter RAO Carina Țurcan acuzații în versiunea finală. După cum a precizat pentru TASS avocatul ei Evgheni Smirnov, ea pledează nevinovată.

„Carinei Țurcan i-au fost înaintate acuzații finale. Ea nu-și recunoaște vina”, a spus avocatul.

Potrivit anchetatorilor, la 16 august 2004 Țurcan a devenit un agent al serviciilor de informații din Moldova,. La sfîrșitul lunii aprilie 2015, la Moscova, a obținut versiunea electronică a proiectului unui document elaborat de Ministerul rus al Energeticii privind unele aspecte ale activității unor companii pe plan internațional. și la 29 septembrie 2015 ea a transmis acest document unui serviciu de informații din Republica Moldova.

Ea este acuzată în baza articolului 276 al Codului Penal al Federației Ruse („Spionaj”). Ea susține că nu a cunoscut niciodată reprezentanți ai serviciilor speciale străine, nu a văzut documentul, de obținerea și transmiterea căruia este acuzată. Turcan asociază persecuția sa cu o încercare de a o demite din funcție din cauza „integrității sale principiale”.

Conform datelor din surse diplomatice, Turcan a renunțat anterior la cetățenia moldovenească și a obținut pașaportul român. Ea însăși a comunicat că are cetățenia rusă. Este ținută în izolatorul Lefortovo în arest, a cărui termen a fost prelungit pînă la mijlocul lunii decembrie.


Conform datelor de pe pagina Inter RAO, din 2012, Țurkan a fost șefa blocului de trading al Inter RAO.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X