Franţa are dovada că regimul sirian a folosit arme chimice în oraşul Douma

Franţa are dovada că regimul sirian a folosit arme chimice în oraşul Douma

Franţa are dovada că guvernul sirian a folosit arme chimice săptămîna trecută în oraşul controlat de rebeli Douma, lîngă Damasc, a dat asigurări joi preşedintele francez Emmanuel Macron în timpul unui interviu televizat, relatează AFP şi dpa.

'Avem dovada că săptămîna trecută....au fost folosite arme chimice, cel puţin clor, şi că ele au fost folosite de regimul Bashar al-Assad', a declarat şeful statului francez la postul de televiziune TF1.

Totodată, Emanuel Macron a afirmat că Franţa va lua decizii 'la momentul oportun', în coordonare cu Statele Unite, cu privire la eventuale represalii la presupusul atac chimic lansat de regimul sirian.

'Vom lua decizii la momentul oportun, atunci cînd vom considera că cel mai util şi cel mai eficient', a declarat Macron, după ce marţi a afirmat că va face un anunţ 'în zilele următoare'.

Întrebat dacă instalaţiile de arme chimice din Siria ar putea fi ţinta unor eventuale lovituri aeriene, Macron a răspuns: 'Atunci vom decide şi va trebui să verificăm toate informaţiile'.

Patruzeci şi trei de persoane au fost ucise în atacul de sîmbătă asupra oraşului sirian Douma, potrivit Căştilor Albe, organizaţie de salvatori-voluntari sirieni aflaţi în zona rebelă şi care a denunţat prima acest atac. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat că cei 500 de pacienţi care au primit îngrijiri medicale după atac au prezentat simptome ale expunerii la substanţe chimice toxice. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load