X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Proces penal pentru a examina acțiunile pretins ilegale ale lui Musteață și Cernat

25 noi. 2021,, 15:01   Societate
2422 0

Procuratura Anticorupție informează că, a fost sesizată de către Procuratura Generală în vederea examinării circumstanțelor expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informații și Securitate în privința magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„În contextul analizării sesizării enunțate supra, informăm că, Procuratura Anticorupție la moment, examinează în cadrul unui proces penal, acțiunile pretinse a fi ilegale ale celor doi magistrați, prin prisma săvîrșirii infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Despre acțiunile relevante întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică, revenind cu informații suplimentare”, se arată într-un comunicat emis de PA.

Conducerea Serviciului de Informații și Securitate dispus un control intern pentru a stabili cauza și circumstanțele în care nota informativă din 28 ianuarie 2020, cu privire la averile lui Dorel Musteață și Nina Cernat, a fost trimită unor persoane terțe dar și condițiile „care au dus la apariția divergențelor existente între cele două note remise”.

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, a publicat ieri un document cu privire la averile lui Dorel Musteață și Ninei Cernat. SIS a confirmat astăzi autenticitatea actului, iar PG anunțat că va investiga notele publicate.


Slusari a publicat anterior un act care arată că „un oarecare Dorel Musteață, care procură în 2017 tocmai două apartamente în centru capitalei cu puțin peste 40 mii euro”. Ulterior, a mai spus și că cea de-a treia rată a unuia dintre apartamentele pe care Musteață le-ar fi cumpărat în 2017 de la Basconslux ar fi fost achitată de către președintele FEA, Dorin Damir, aflat în detenție. Musteață a respins acuzațiile și i-a sugerat lui Slusari să meargă în instanță cu probele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав