Cazul Șor stiri: 594

Erdogan a pus sub semnul întrebării calificarea lui Macron

30 ian. 08:31   Război în Ucraina
1906 0

Președintele Franței, Emmanuel Macron, nu are destulă calificare ca să conducă statul, consideră liderul turc, Recep Tayyip Erdogan.

"Persoana care se află în fruntea Franței nu are calificare pentru a fi șeful acestui stat. Priviți, în prezent ei exploatează țările africane. Mali se află într-o stare de ruptură completă cu Franța. Burkina Faso a dat un termen limită: "Vă dăm o lună. Peste o lună nu vrem să vedem nici un soldat francez aici". Și presupun că Togo va proceda la fel", îl citează pe Erdogan ziarul Star.

Potrivit președintelui Turciei, el a avut multe întâlniri cu Macron la nivel internațional, dar omologul său francez "nu a fost onest”.

"Acolo unde nu există onestitate, nu există încredere. Desigur, în lume există mulți astfel de lideri. Din păcate, ei ignoră Turcia în relațiile cu Grecia în Marea Mediterană și intră cu ea în diferite relații. Și există multe expresii diferite în care eu i-am spus: lasă asta să rămînă la mine", a adăugat președintele.

Macron, în calitate de președinte, și-a pierdut reputația în Parlament, iar țara sa își pierde prestigiul în comunitatea internațională, a concluzionat Erdogan.

10
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?