X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Franța și Germania avertizează asupra unei amenințări acute din partea teroriștilor islamiști

25 mar. 16:30   Externe
2609 0

O unitate a grupării Statul Islamic, care a revendicat atentatul terorist de la Crocus City Hall din Moscova, a efectuat mai multe tentative de atac pe teritoriul Franței, a declarat președintele francez Emmanuel Macron, citat de Le Parisien.

Președintele francez a comentat decizia guvernului de a ridica nivelul amenințării teroriste din țară la maxim după evenimentele din Federația Rusă. Cînd a fost întrebat despre atacul terorist din Rusia, el a spus că același grup care a fost implicat în evenimentele de la mall-ul Crocus „a făcut mai multe încercări pe teritoriul nostru în ultimele luni”.

Reședința premierului francez a declarat anterior că grupul implicat în atac „amenință Franța și a fost implicat în mai multe atacuri recente dejucate în mai multe țări europene, inclusiv în Germania și Franța”.

Macron și-a exprimat dorința de a „găsi făptașii cît mai curînd posibil” și a cerut continuarea „acțiunii eficiente împotriva acestor grupuri care planifică atacuri în mai multe țări”, promițînd să „consolideze cooperarea” cu Rusia pe această temă.

Reamintim că vinerea trecută, un grup de bărbați înarmați au deschis focul de mitraliere într-o sală de concerte din orașul Krasnogorsk înainte de începerea concertului trupei „Picnic”. Grupul terorist Statul Islamic a revendicat atacul, care a ucis cel puțin 137 de persoane.


Cu o zi înainte, după evenimentele din Rusia, Franța a anunțat o creștere maximă a nivelului de amenințare teroristă. Germania avertizează, de asemenea, asupra unei amenințări acute din partea teroriștilor islamiști.

0
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав