TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Avocatul Carinei Țurcan face dezvăluiri despre dosarul acesteia

Documentele privind legătura Carinei Țurcan cu Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova au fost falsificate, a declarat avocatul fostului membru al Consiliului de Administrare al Inter „RAO”, Ivan Pavlov, anunță agenția rusă RBK.

Scopul falsificării, el a numit discreditarea clientului său în fața serviciilor speciale.

O astfel de concluzie a fost făcută de apărare după o „analiză aprofundată a documentelor”.

„Apărarea nu poate oferi deocamdată mai multe detalii, însă își rezervă dreptul de a o face mai tîrziu, dacă ancheta va refuza să verifice această versiune”, susține avocatul Carinei Țurcan.

Potrivit lui Pavlov, Tsurkan își exprimă disponibilitatea de a coopera cu ancheta și intenționează să furnizeze mărturii exhaustive cu privire la documentele prezentate și alte aspecte legate de acuzații.


Carina Ţurcan, originară din Moldova și care deţine în acest moment cetăţenia rusă şi romînă, a fost arestată la data de 15 iunie, suspectată de spionaj pentru România. La 10 august, Tribunalul municipiului Moscova și-a extins arestarea pînă pe 14 noiembrie.

Ulterior, avocatul Carinei Țurcan a anunțat că aceasta este suspectată că ar fi transmis Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău documente secrete dintr-un proiect al Ministerului Energiei din Rusia.

Este vorba despre proiectele Inter RAO din străinătate, inclusiv informații cu privire la negocierile privind sistemele de alimentare cu energie electrică în zonele ocupate de Rusia în estul Ucrainei.

Aceasta riscă pînă la 20 de ani de închisoare. Conform unor experţi ruşi, Carina Ţurcan ar putea fi victima luptelor interne de la Inter RAO.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load