X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Un oficial bulgar s-a dovedit a fi un spion

6 feb. 19:45   Externe
3039 0

Parchetul bulgar a confirmat oficial, în cadrul unui briefing, reținerea unui oficial al Ministerului de Interne al țării, suspectat de spionaj în favoarea Rusiei.

"Pe baza datelor anchetei și a probelor colectate, a fost deferit justiției un cetățean bulgar, angajat interimar al Direcției Generale de Combatere a Crimei Organizate (DGCCO).

Datele obținute dovedesc că acesta comunica de mult timp cu reprezentanți ai serviciilor speciale ale Rusiei, furnizîndu-le informații nu doar despre activitatea serviciilor bulgare, ci și a celor partenere. Era vorba de informații sensibile ale serviciilor, pentru a căror transmitere au fost folosite diverse metode", a declarat procurorul supraveghetor Angel Kynev.

Potrivit acestuia, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore. "Colectarea probelor continuă, o propunere de arestare a acestuia va fi înaintată instanței de judecată orășenești. Lucrăm la acest caz de mai multe luni", a adăugat el.

Ancheta în acest caz a fost lansată de ofițerii Agenției Naționale de Securitate de Stat la mijlocul anului trecut, fiind implicați și reprezentanți ai serviciilor speciale bulgare, iar activitatea a fost desfășurată în contact cu conducerea Ministerului de Interne. Au fost stabilite contacte între suspect și un membru al agenției de securitate, care este în continuare investigat.

4
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?