X 
Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

Presupusul spionaj ilegal în Brazilia - pe cine a demis președintele țării

31 ian. 09:45   Externe
1976 0

Preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva l-a demis pe directorul adjunct al serviciilor de informaţii din Brazilia, pe fondul unei anchete privind un presupus spionaj ilegal în care este implicat şi unul dintre fiii fostului președinte, Jair Bolsonaro.

Numărul doi din serviciile de informaţii, Alessandro Moretti, este ţinta unei anchete a poliţiei federale care investighează o reţea guvernamentală clandestină care ar fi folosit programul israelian de spionaj FirstMile pentru a asculta ilegal sute de politicieni şi personalităţi publice în timpul preşedinţiei lui Jair Bolsonaro (2019-2022).

Anchetatorii spun că un grup din cadrul Agenţiei braziliene de informaţii (Abin) a spionat adversari ai lui Bolsonaro, inclusiv judecători ai Curţii Supreme şi fostul preşedinte al Camerei inferioare, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Jair Bolsonaro, fostul căpitan de armată de extremă dreapta care a pierdut alegerile în faţa lui Lula în 2022, a condamnat investigaţia drept "persecuţie" cu o zi înainte, cînd ofiţerii federali au percheziţionat casa şi birourile lui Carlos, care este consilier municipal în Rio de Janeiro şi al doilea dintre cei patru fii ai fostului preşedinte.


1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?