Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Înalta Curte din Spania a redeschis ancheta privind un program de spionaj

25 apr. 00:00   Externe
2236 0

Înalta Curte din Spania a redeschis ancheta privind posibila spionare a telefoanelor unor funcționari cu ajutorul programului Pegasus, după ce a primit documentele necesare din partea justiției franceze.

Ancheta, care a început în 2022, a fost suspendată după un an din cauza "lipsei totale de cooperare juridică" din partea guvernului israelian, unde își are sediul firma de spionaj cibernetic NSO Group, care a dezvoltat Pegasus.

Acum instanța a primit documente din partea organelor de justiție franceze, care a efectuat propria sa investigație privind utilizarea software-ului Pegasus, în 2021, în scopul spionării unor telefoane aparținînd mai multor reporteri, avocați și personalități publice, precum și unor membri ai guvernului francez și politicieni, scrie Noi.md cu referire la eurointegration.

După cum a explicat instanța spaniolă, compararea constatărilor spaniole cu datele tehnice trimise de Franța ar putea ajuta ancheta să progreseze pentru a identifica sursele activității de spionaj.

Programul Pegasus s-a aflat în centrul unui scandal la nivel european cînd s-a aflat că a fost folosit pentru supravegherea neautorizată a opozanților, jurnaliștilor și persoanelor publice.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?