COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Autoritățile din Belarus au reușit să "împiedice un mare plan de destabilizare" a situației din țară

Autoritățile din Belarus au reușit să "împiedice un mare plan de destabilizare" a situației din țară

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că autoritățile au reușit să "împiedice un mare plan de destabilizare" a situației din țară, care s-ar fi putut ”transforma într-un maidan”. Potrivit publicației Belt, o astfel de declarație Lukașenko a făcut 19 iunie, în cadrul unei ședințe dedicată măsurilor de sprijin pentru sistemul bancar al sectorului real al economiei.

Potrivit lui Lukașenko, în ultimele 24 de ore în Belarus "s-au intensificat anumite forțe", care încearcă să "destabilizeze situația din țară".

"Am reușit totuși să facem niște pași înainte și să împiedicăm planul masiv de destabilizare a Belarusului (nu este o glumă sau o amenințare), care ar fi putut duce țara la un maidan. Acesta a fost scopul. Măștile au fost scoase de pe unele, nu numai păpuși, pe care le-am avut aici, ci și păpușari din afara Belarusului", a declarat Lukașenko.


Reamintim că în luna august, în Belarus urmează să aibă loc alegeri prezidențiale. În ajun, a fost reținut cel de-al doilea concurent al lui Lukașenko la viitoarele alegeri, Victor Babarico, și fiul său, Eduard Babarico. La postul de televiziune de stat "Belarus 1", șeful comitetului controlului de stat din Belarus, Ivan Terteli, a anunțat că Victor Babarico "a fost reținut în legătură cu faptul că acesta era organizatorul direct al unor activități ilegale, a încercat să influențeze martori, să ascundă urmele infracțiunilor săvîrșite anterior și doar cu cîteva zile în urmă să retrage o sumă mare de bani din conturile controlate de el".

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load