Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Lukașenko a spus dacă va candida la alegeri

25 feb. 11:45   Externe
6003 0

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că va participa la alegerea șefului statului în 2025, relatează presa belarusă.

Unul dintre jurnaliștii prezenți la secția de votare a întrebat dacă Alexandr Lukașenko va merge la următoarele alegeri, acesta a răspuns afirmativ, relatează haqqin.az.

"Voi merge, voi, merge, voi merge. Spune-i lor (opoziției) că voi merge. Cu cît situația va fi mai dificilă, cu atît ei vor agita mai activ societatea noastră", a declarat Lukașenko.

Duminică, 25 februarie, este o singură zi de vot în Belarus. Vor fi aleși deputații din Camera Reprezentanților și consiliile locale. Secțiile de votare s-au deschis la ora 8.00 și vor funcționa până la ora 20.00, fără pauză. Lukașenko a votat deja la una dintre secțiile de votare, situată în clădirea Universității de Stat de Educație Fizică din Belarus din Minsk.

Următoarele alegeri prezidențiale din Belarus sînt programate pentru 2025. Aliaksandr Lukașenko a condus Belarusul timp de șase mandate prezidențiale începînd din 1994.

23
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?