Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Angela Merkel a fost înlocuită de o femeie la conducerea CDU

7 dec. 2018,, 19:20   Externe
2313 0

Annegret Kramp-Karrenbau l-a învins pe Friedrich Merz în turul al doilea al scrutinului intern din cadrul Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU) pentru desemnarea liderului care-i succede cancelarului Angela Merkel la conducerea formaţiunii.

Annegret Kramp-Karrenbau a obținut 517 voturi din 999, iar Friedrich Merz – 482.

În primul tur desfăşurat la Congresul partidului ce are loc la Hamburg a fost eliminat cel de-al treilea candidat, ministrul sănătăţii Jens Spahn.

Kramp-Karrenbauer a obţinut în primul tur 450 de voturi, Friedrich Merz 392 şi Jens Spahn 157.

Fostă şefă de executiv de land şi supranumită „mini-Merkel”, datorită apropierii sale de cancelarul Angela Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer (56 de ani) a fost aleasă secretar general al CDU în februarie 2018, în cadrul eforturilor de a da un nou impuls partidului.

Friedrich Merz (63 de ani) s-a retras din politică cu zece ani în urmă, după ce a pierdut în favoarea lui Merkel bătălia pentru conducere în cadrul partidului. Acum, el a revenit şi a obţinut sprijin din partea unor membri conservatori ai CDU care cred că el va da un impuls partidului spre dreapta, pentru a face faţă astfel provocării reprezentate de către partidul xenofob „Alternativa pentru Germania”.

În vîrstă de 56 de ani, Annegret Kramp-Karrenbauer a condus ultimele coaliții de guvernare CDU-SPD și este o apropiată a Angelei Merkel. Un amănunt interesant, Merkel însăși a fost secretar general înainte de a deveni președinte al partidului și cancelar.

Annegret Kramp-Karrenbauer susține politica tolerantă a actualului cancelar față de solicitanții de azil și este de părere că dezvoltarea economică nu poate lăsa pe nimeni în urmă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?