X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Popescu: Ursula von der Leyen a sunat-o pe Angela Merkel pentru a discuta criza gazelor din R.Moldova

23 noi. 2021,, 12:15   Economie
4486 3

Zeci de oficiali străini s-au implicat în vederea soluționării problemei de livrare a gazelor naturale în R.Moldova în perioada cînd oficialii de la Chișinău purtau negocieri cu Gazprom în vederea semnării a unui nou contract dar și identificau surse alternative.

Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, vicepremierul Nicu Popescu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău, scrie deschide.md

„Am avut un dialog foarte intens și foarte pozitiv în luna octombrie cu oficialii europeni, cu venicii noștri, cu Romînia, Ucraina, Polonia, cu instituțiile Uniunii Europene, Germania, Turcia, Azerbaidjan, SUA cînd noi căutam anumite cantități de gaz pentru a avea presiune în conducte și pentru a ne asigura ca în cazul în care negocierile cu Federația Rusă nu ajung la un rezultat noi să avem surse alternative de gaz. S-au implicat mulți oficiali europeni și americani, dar și din statele care nu sînt membre UE pentru a ne ajuta să identificăm sursele de gaz de care avea nevoie R.Moldova. Au fost mai multe intervenții”, a declarat el.

Popescu a mai precizat că despre unele din acele discuții autoritățile de la Chișinău cunosc direct, de altele cunoasc indirect.

„Pot să vă spun că doamna președinte a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apelat-o pe doamna [Angela] Merkel pentru a discuta subiectul livrărilor de gaz în R.Moldova”, a adăugat el, precizînd că în acea perioadă „au avut loc zeci de conversații telefonice” între oficialii din R.Moldova, dar și partenerii externi.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?