X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Berlusconi și Merkel se vor mediatori între Rusia și Ucraina cu Merkel

8 sep. 2022,, 14:30   Externe
2384 0

Fostul premier italian Silvio Berlusconi vrea să medieze în negocierile dintre Rusia și Ucraina. În același timp, intenționează să o ia drept „partener” pe fosta cancelară germană Angela Merkel, relatează RBC-Ucraina cu referire la Corriere Della Sera.

„Cu Merkel, aș dori să încerc să conving și să mediez pentru a pune capăt conflictului dintre Ucraina și Rusia”, a spus el.

Totodată, fostul premier italian a adăugat că momentan nu vede careva pierderi economice pentru Putin.

„Mi se pare absolut capabil să reziste sancțiunilor și plafonului prețului gazelor”, a adăugat politicianul.

Anterior, ambasadorul Indonezian în Rusia, Jose Tavares, a declarat că Indonezia este pregătită să organizeze o întîlnire între Zelenski și Putin la summitul G20.


Recent, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a purtat discuții cu președintele Vladimir Zelenski, în cadrul cărora l-a invitat să se întîlnească cu Putin.
După aceea, Zelenski a spus că un dialog cu Rusia este posibil doar în cazul unei retrageri complete a forțelor de ocupație de pe teritoriul ucrainean.

Între timp, în mass-media s-a discutat în repetate rînduri situația unei posibile întîlniri a președinților la summitul G20, la care au fost invitați atît Zelenski, cît și Putin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав