X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Merkel s-a declarat împotriva interzicerii culturii ruse

8 iun. 2022,, 14:00   Externe
2793 0

Fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, este împotriva interzicerii culturii ruse în Occident și a condamnat activitatea politică a cîntăreței ruse de operă, Anna Netrebko, relatează postul de televiziune Phoenix.

Fiind întrebată de o jurnalistă dacă o va invita pe interpretă acasă astăzi, ca acum cîțiva ani, politicianul a răspuns negativ. "Nu, nu aș face asta... A făcut lucruri politice pe care le condamn", a subliniat fostul cancelar. În același timp, Merkel a precizat că țările occidentale ar trebui să trateze cu respect cultura rusă.

"Dar trebuie să spunem absolut clar: nu cred că ar trebui să interzicem acum cultura rusă", a explicat ea.

La începutul lunii martie, Metropolitan Opera din New York a anunțat că cîntăreața nu va participa la viitoarele producții. Administrația a explicat acest lucru prin faptul că Netrebko nu a îndeplinit cerința de a renunța la sprijinul public pentru președintele rus Vladimir Putin pe fondul evenimentelor din Ucraina.

În plus, Opera de Stat Bavareză a încetat să lucreze cu cîntăreața de operă Netrebko și dirijorul Valerii Gergiev, deoarece "nu s-au distanțat suficient" de operațiunea specială din Ucraina.


Ulterior, pe rețelele de socializare, interpreta a spus că nu face parte din partide politice și nu susține niciunul dintre liderii politici ruși.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?