COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Aici era Edenul: În Africa a fost descoperit un model al paradisului

Aici era Edenul: În Africa a fost descoperit un model al paradisului

Oamenii de știință au descoperit un ecosistem ascuns care a fost cîndva ca un paradis pentru animale și oameni.

Paleontologii au studiat ecosistemul ascuns din cîmpia inundată Paleo-Agul, situată pe coasta de sud a Republicii Sud Africane, la aproape 400 de kilometri de Cape Town. Oamenii de știință au comparat acest loc cu Grădina Edenului – într-atît de bune erau condițiile, scrie Science Alert.

Locul unde se afla paradisul antic este acum numit Pinnacle Point. Acesta era un adevărat refugiu pentru oamenii primitivi și animale.


După cum au aflat cercetătorii, în timpul perioadei glaciare cu aproximativ 170 de mii de ani în urmă, în această zonă a supraviețuit singura populație de Homo sapiens din epoca de piatră timpurie. Cu toate acestea, populația a prosperat.

”Acesta era un loc minunat în ceea ce privește resursele. În timpul perioadelor interglaciale, pe măsură ce coasta se îndrepta spre peșteri, oamenii aveau crustacee și alte resurse marine. Iar cînd în epoca glaciară coasta s-a extins, vînătorii aveau acces la pămîntul bogat. Vînătorii nu trebuiau să meargă undeva, deoarece în jurul lor locuiau numeroase erbivore", a spus unul dintre autorii studiului, Jamie Hodgkin.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load