COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S-au găsit cele mai vechi rămășițe ale unui Homo erectus (VIDEO)

S-au găsit cele mai vechi rămășițe ale unui Homo erectus (VIDEO)

Un fragment de craniu vechi de 2 milioane de ani, descoperit in Africa, apartine unui individ din specia Homo erectus, fiind cea mai veche ramasita a acestei specii gasita vreodata pe Pamant.

Descoperirea a fost facuta intr-o pestera din Africa de Sud. Si mai interesant este ca bucata de craniu a fost gasita laolalta cu ramasite ale altor doua specii inrudite cu omul, Australopithecus si Paranthropus, ceea ce sugereaza ca aceste specii traiau impreuna in acelasi loc, in acelasi timp, arata Live Science.

Descoperirea a fost facuta la circa 50 de kilometri de Johannesburg, intr-una dintre pesterile din Drimolen, un sit arheologic din zona supranumita "Leaganul omenirii", renumita pentru fosilele de hominizi.

In acest sistem de pesteri s-au facut multe descoperiri: ramasitele a peste 900 de hominizi, inclusiv un schelet aproape complet al unui Australopithecus africanus, vechi de 3 milioane de ani, si singurele fosile de Paranthropus robustus gasite vreodata, scrie ziare.com.

Cat despre fosilele de Homo erectus gasite aici, acestea provin de la un copil de 2 - 3 ani si sînt cu cateva sute de mii de ani mai vechi decat tot ce s-a descoperit pana acum. Anterior, cel mai vechi Homo erectus din lume venea din Dmanisi, Georgia, si avea o vechime de 1,8 milioane de ani.

Homo erectus, stramos direct al omului modern, a trait pana acum 110.000 de ani. A fost prima specie cu proportii "umane", asemanatoare noua, prima cu o postura bipeda si tot prima care a parasit Africa, dupa cum se arata intr-un raport publicat in 2013.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load