X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

2019 ar putea fi unul dintre cei mai calzi ani din istorie

20 dec. 2018,, 09:22   Externe
2525 0

Temperaturile la nivel global s-ar putea apropia anul viitor de cele mai ridicate valori înregistrate pînă în prezent, conform unei prognoze emise de serviciul de meteorologie britanic Met Office, citată miercuri de Press Association.

În 2019, temperaturile medii globale ar putea fi cu circa 1,10 grade Celsius mai ridicate în comparaţie cu cele din perioada preindustrială, ajungînd astfel aproape de cele din anul-record 2016 cînd valorile înregistrate s-au situat cu 1,15 grade Celsius peste cele din perioada 1850-1900.

Valorile ridicate de temperatură vor fi consecinţa schimbărilor climatice provocate de creşterea concentraţiilor din atmosferă ale gazelor cu efect de seră rezultate în urma activităţilor umane, dar şi a unei modeste încălziri cauzată de fenomenul climatic El Nino din Pacific.

În Europa, unul dintre valurile de frig cele mai marcante din aceşti ultimi ani a fost înregistrat pe întregul continent la sfîrşitul lunii februarie şi începutul lunii martie, fiind urmat de o căldură şi o secetă excepţionale, care au provocat uriaşe incendii de pădure în Scandinavia.

Experţii atenţionează asupra necesităţii adoptării unor măsuri urgente şi dramatice în întreaga societate pentru a se începe reducerea rapidă a emisiilor şi pentru ca lumea să meargă în direcţia cea bună în vederea limitării creşterii temperaturilor şi evitarea astfel a celor mai grave consecinţe ale schimbărilor climatice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?