X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

În Moldova, va fi instituită Comisia Națională privind Schimbările Climatice

11 apr. 12:00   Politică
2551 0

Parlamentul a adoptat măsuri de reducere a emisiilor gazelor cu efect de seră. Va fi instituită Comisia Națională privind Schimbările Climatice, notează Noi.md.

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost votat, în lectura a doua, de 55 de deputați. Documentul are drept scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) în vederea protecției sănătății umane, stabilizarea concentrațiilor de GES în atmosferă, consolidarea rezilienței și reducerea vulnerabilității societății la schimbările climatice.

Documentul conține prevederi clare despre politicile statului în domeniul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și adaptării la schimbările climatice.

Alte prevederi ale proiectului se referă la monitorizarea, raportarea și verificarea (MRV) emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, se introduce sistemul MRV pentru emisiile de gaze în domeniul aviației, precum și monitorizarea, raportarea și verificarea emisiilor de gaze cu efect de seră la instalațiile staționare și activitățile din domeniul aviației și transportului maritim.

La nivel de Guvern va fi instituită Comisia Națională privind Schimbările Climatice, în calitate de organ interinstituțional, cu statut de coordonare și aprobare a politicilor în domeniul schimbărilor climatice.


0
0
1
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав