X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Secete devastatoare, care vor dura decenii. Unde va avea loc fenomenul

2 apr. 21:30   Externe
2223 0

Australia ar putea să se confrunte în curînd cu o serie de megasecete care vor dura timp de mai multe decenii, au avertizat autorii unui studiu.

Într-un nou studiu, cercetătorii de la Australian National University au folosit mai multe modele climatice pentru a simula secetele care s-au produs în Australia între anii 850 şi 2000, pentru a determina modul în care aceste fenomene ar putea evolua în viitor.

Ei au descoperit că secetele din sud-vestul şi estul Australiei din secolul al XX-lea au fost în medie mai lungi decît cele din perioada preindustrială şi au avertizat că Australia s-ar putea confrunta în curînd cu megasecete care vor dura pînă la 20 de ani, cu efecte care sînt exacerbate de schimbările climatice, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Cercetătorii au constatat că schimbările climatice provocate de om contribuie deja la apariţia unor secete mai lungi în sud-vestul Australiei şi că aceste regiuni ar putea să se confrunte cu viitoare scăderi ale cantităţilor de precipitaţii.

Pentru a reduce impactul secetelor viitoare, cercetătorii au declarat că australienii ar trebui să fie pregătiţi cu planuri de stocare şi gestionare a apei şi cu reţele de sprijin comunitar.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?