Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3716

Uzina de la Râbnița ar putea fi vîndută? Ce spun Ministerul Mediului și presupusul cumpărător

29 mai. 17:45   Economie
10266 0

Uzina Metalurgică de la Rîbnița, salvată de nenumărate ori de Guvernul de la Chișinău, și-ar fi sistat activitatea, începînd de joi, 25 mai 2023.

Cel puțin asta a scris Zona de Securitate, transmite Știri.md.

Potrivit sursei citate, la prima vedere pauza are loc în legătură cu scăderea prețurilor pe piața metalelor, fapt ce face activitatea uzinei neprofitabilă. Însă sînt tot mai multe voci din domeniu care spun că întreprinderea, ilegal privatizată, ar fi pregătită pentru a fi vîndută.

Cumpărătorii ar fi familia Babii, ce deține compania BPM-Trade SRL, unul dintre cei mai mari traderi în Republica Moldova ai produselor uzinei metalurgice și de ciment din stînga Nistrului, împreună cu o companie din România, MMS Minerals & Metals SRL.

Administratorul companiei din România, MMS Minerals & Metals SRL, a contactat Zona de Securitate pentru a spune că informația publicată nu este adevărată și că aceste zvonuri sînt aberațiile unor oameni care le vrea răul și care încearcă în fel și chip să le facă o imagine proastă lui și partenerului său de afaceri Oleg Babii.


„Spre deosebire de ei, noi muncim și plătim taxe și nu pierdem timpul cu genul ăsta de denigrări, dar aș putea și eu, am suficiente resurse ca să mă apuc și eu acum să denigrez și să murdăresc oamenii, dar nu este stilul meu. sînt niște informații false și niciodată nu am avut astfel de intenții și n-am făcut pași concreți spre asta. Ba mai mult, este și imposibil prin prisma statutului juridic pe care îl are acum această întreprindere”, a declarat Șeremet.

De altă parte, reprezentanții Ministerului Mediului spun că Uzina Metalurgică de la Rîbnița, a cărei licență a fost în ultimul an prelungită de mai mai multe ori de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), activează în regim normal.

„La moment, Uzina Metalurgică de la Rîbnița activează. La unul din cuptoare se fac niște reparații de rutină, însă acest lucru nu afectează buna ei funcționare”, a declarat pentru TV8.md Vlad Madan, purtătorul de cuvînt al Ministerului Mediului din Republica Moldova.

Responsabilii de la Ministerul Mediului infirmă și informația potrivit căreia s-ar pregăti vînzarea uzinei.

„Problema unei posibile vînzări nu a fost discutată”, a precizat Vlad Madan.

Uzina din Rîbnița a funcționat fără autorizație timp de 30 de ani. Din mai 2022, CSE prelungește autorizația temporară a uzinei în schimbul unui preț mai bun pentru curentul electric livrat pe malul drept de Centrala de la Cuciurgan. Pe 4 aprilie curent, autorizația de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Rîbnița a fost prelungită cu șase luni.

10
6
3
4
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?