X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1727

Serbia s-a declarat gata să ia toate măsurile pentru a-i apăra pe sîrbii din Kosovo

21 noi. 2022,, 19:15   Diverse
1239 0

Belgradul este gata să ia toate măsurile pentru a-i proteja pe sîrbii din Republica nerecunoscută Kosovo și Metohija.

Acest lucru a fost declarat de șeful Ministerului Apărării al Serbiei, Milos Vucevic, transmite RIA Novosti.

Ministrul a subliniat că armata este pregătită pentru orice demers pentru protejarea sîrbilor. „Nu știu ce altceva să spun dacă nu vreți o repetare a [operațiunilor militare] Fulger și Furtună. Sau credeți că este mai bine pentru noi să stăm în cafenelele din Belgrad și Novi Sad și să privim confortabil Cupa Mondială”, a spus el.

În același timp, Vucevic a remarcat că dialogul rămîne cea mai bună soluție pentru conflict. El a subliniat că este mai bine să petreci o mie de zile și ore la masa negocierilor decît o oră și jumătate în tranșee. „Spațiul nostru de manevră este foarte îngust, dar ar fi bine dacă Serbiei nu i s-ar cere să dezvăluie toate cărțile în avans și ce vom face în funcție de situație, ca să nu mai vorbim pentru ce este pregătită armata sîrbă și care sînt planurile noastre A, B, C”, a adăugat șeful departamentului.

Mai devreme s-a anunțat că negocierile dintre președintele sîrb Aleksandar Vučić și prim-ministrul regiunii nerecunoscute Kosovo Albin Kurti, care au avut loc în dimineața zilei de 21 noiembrie la Bruxelles și au vizat soluționarea situației tensionate dintre Belgrad și Pristina, s-au încheiat cu un eșec.


Reamintim că Moldova nu recunoaște independența Kosovo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий