Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Mihai Popșoi: "Moldova este gata să se implice în procesul de reconstrucție a Ucrainei"

19 apr. 18:30   Politică
3490 1

Republica Moldova este gata să participe la procesul de reconstrucție a Ucrainei, să asigure tranzitul de cereale și să ajute la primirea refugiaților.

Despre acest lucru a declarat viceprim-ministul, ministrul Afacerilor Externe al Moldovei, Mihai Popșoi, în cadrul unei întrevederi la Washington cu co-președinții grupului de prietenie pentru Moldova (Moldova Caucus) din cadrul Congresului SUA, Michael Lawler și Deborah K. Ross.

Potrivit MAEIE, interlocutorii au discutat despre situația de securitate regională, evoluțiile politice din Republica Moldova, provocările asociate agresiunii ruse din Ucraina, precum și prioritățile pe dimensiunea integrării europene, inclusiv eforturile de reformă menite să contribuie la deschiderea negocierilor de aderare la UE.

Oficialul moldovean a mulțumit congresmanilor pentru ajutorul constant pe care îl oferă, inclusiv prin promovarea rezoluțiilor de sprijin pentru agenda de reforme a țării noastre.

La fel, el a accentuat importanța continuării asistenței pentru Ucraina și susținerea acesteia în promovarea democrației pe întreg continentul european.


Mihai Popșoi a declarat că Republica Moldova susține ferm prietenii ucraineni și este gata să se implice în procesul de reconstrucție a Ucrainei în ajutorul oferit pe timp de război în asigurarea tranzitului de cereale și adăpostirea refugiaților.

5
1
0
1
62

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?