COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6793
Coronavirus stiri: 7614

În SUA au fost inventate bomboane care restabilesc smalțul dinților

12 iun. 20:03   Diverse
1809 0

Experții de la Universitatea din Washington au inventat bomboane speciale care pot restabili smalțul deteriorat al dinților, scrie revista Futurism.

Pentru a crea aceste acadele, oamenii de știință au folosit o proteină modificată genetic care poate adăuga pe suprafața dinților straturi subțiri de smalț nou. În compoziția bomboanelor au fost adăugați ioni de fosfor și calciu-substanțe care reprezintă materialul de construcție al smalțului dinților, transnite mir24.tv.

Personalul universitar și-a testat deja dezvoltarea pe rozătoare vii, precum și pe dinți extrași de la oameni, porci și șobolani. În timpul experimentelor, oamenii de știință au descoperit că o bomboană pe zi va ajuta la menținerea unei stări bune a smalțului, iar două pastile vor restabili stratul superior al dintelui cu cîțiva microni. Un bonus plăcut al bomboanelor este că smalțul pe care acestea îl vor recrea va fi alb.

În prezent au loc pregătirile pentru studiile clinice.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽