Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Dinţii sănătoşi – consecință a alimentaţiei sănătoase

29 ian. 20:30   Sănătate
551 0

Avînd grijă de ecologie, căutînd armonie în jurul vostru, de asemenea, aveţi nevoie, de o armonie în interiorul vostru. Mai mult ca atît, una fără cealalta nu există. Fiecare dintre noi trebuie să aibă o stare bună de sănătate. Astăzi este vorba de un subiect foarte important cum ar fi sănătatea dinților.

În toate timpurile oamenii au încercat să monitorizeze sănătatea lor şi sănătatea dinţilor lor. Astăzi un zîmbet frumos şi alb este o cartea de vizită a unui om într-adevăr sănătos şi încrezut în sine. Fără îndoială, fiecare dintre noi ar dori să aibă dinţii nu numai drepţi si sănătoşi, dar, de asemenea, albi ca zăpada. Pentru a păstra dinţii sănătoşi şi frumoşi categoric nu aveţi nevoie de produsele scumpe farmaceutice destinate pentru cavitatea orală. Este suficient să vă alimentaţi corect, făcînd accent pe produsele obişnuite, bogate în calciu, accesibile pentru fiecare.

Pentru a evita colorarea smalţului dinţilor este necesar să evităm utilizarea cafelei, ceaiului şi a altor alimente bogate în substanţe colorante.

În general, pentru întărirea dinţilor şi a gingiilor, precum şi reducerea sîngerării lor este necesară hrana solidă, deoarece mărul sau morcovul într-un mod natural mecanic ajută la curăţarea gurii. Caria dentară este cauzată de chifle, prăjituri şi ciocolată. Albirea naturală a dinţilor la domiciliu se poate face cu căpşuni sau fragi. Utilizarea cenuşii de lemn ajută, de asemenea, la dinţii galbeni şi contribuie la albirea lor. Conţinutul mare a vitaminei C în produse poate, de asemenea, distruge treptat dinţii, deci mai bine folosiţi sucul de lămîie sau sucul de portocale printr-un pai.

Un instrument bun de ajutor pentru dinţii dvs. pot fi frunctele uscate, nu în zadar utilizarea caiselor uscate, prunelor uscate sau smochinelor se recomandă femeilor gravide, atunci cînd dinţii lor “lucrează din plin”.

Să prevenim apariţia cariei dentare ne ajută nu doar supa de pătrunjel, dar şi însăşi planta, care bine mestecată şi înghiţită previne apariţia respiraţiei rele şi ajută la prevenirea "bolilor dentare”. Dacă în mod constant utilizăm pătrunjel în cantităţi mici, atunci pentru albirea dinţilor nu veţi avea nevoie de pastele speciale, şi proceduri stomatologice. Fără îndoială, aceste mijloace ajută la îmbunătăţirea stării de sănătate a dinţilor şi la prevenirea acestor boli, însă în cazul în care timpul e pierdut şi s-a format o gaură, este mai bine să consultaţi un specialist. Cu atît mai mult că stomatologia de azi poate oferi o gamă completă de tratament şi de albire, de protezare şi implantare a dinţilor, şi ajută chiar şi în cazurile cele mai complicate pentru a păstra frumuseţea zîmbetului dvs.

Nici o pastă de dinţi, praf, elixir şi alt gunoi farmaceutic nu vor face dinţii dvs. mai buni. Drept cea mai elocventă mărturie a acestui fapt pot servi veniturile ridicate a industriei dentare la nivel mondial. Observaţi lucruri evidente şi fiţi sănătoşi!

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?