X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

La cît timp trebuie schimbată periuţa de dinţi

2 dec. 2023,, 22:30   Externe
2975 0

Periuţa de dinţi are o durată de folosire limitată şi trebuie schimbată periodic, astfel încît igiena orală să nu ne fie pusă în pericol.

Medicul stomatolog Adrian Mina explică la cît timp ar trebui făcut acest lucru.

Folosirea periuţei de dinţi reprezintă prima linie de apărare împotriva bacteriilor care provoacă boli ale gingiilor, apariţia leziunilor carioase şi a respiraţiei urît mirositoare. „Perii drepţi, un mîner curat şi uşor de prins sînt cele mai bune metode pentru a naviga în spaţiile greu accesibile din cavitatea orală, transmite adevarul.ro.

O perie moale va elimina eficent placa bacteriană care se acumulează pe toate structurile cavităţii orale, în special la nivelul coletelor dinţilor. Dacă urmaţi recomandarea standard de spălare a dinţilor timp de 2 minute de două ori pe zi, este o masură suficientă pentru a vă proteja dinţii de apariţia leziunilor carioase. Folosirea mijloacelor secundare de igienă (aţă dentară, perii interdentare, etc) între mese şi după o gustare cu zahăr este un pas suplimentar pe care îl puteţi face pentru a fi proactivi în prevenirea cariilor dentare. Periajul de două sau mai multe ori pe zi este încă considerat standard pentru o periuţă de dinţi manuală.

În acest ritm de utilizare, perii vor începe să cadă şi să devină uzaţi sau răsuciţi în decurs de aproximativ 3 luni. Centrele pentru prevenirea şi controlul bolilor sfătuiesc, de asemenea, să înlocuiţi periuţa de dinţi la fiecare 3 pînă la 4 luni sau ori de cîte ori pare a fi uzată.


Odată ce perii din periuţa de dinţi încep să-şi piardă rigiditatea, periuţa de dinţi trebuie să fie schimbată”, explică medicul stomatolog Adrian Mina. Cît de des ar trebui să schimbaţi un cap electric de periuţă de dinţi „Capetele periuţelor de dinţi electrice vă curăţă suprafaţa dinţilor prin rotire sau vibraţie rapidă.

Aceste capete de periuţă de dinţi au peri de nailon care se pot uza după utilizare regulată. Mai mult, filamentele sînt mai scurte, ceea ce înseamnă că se pot deteriora mai repede. Schimbaţi capul periuţei de dinţi electrice la fiecare 12 săptămîni sau chiar mai devreme. Periuţele de nouă generaţie pot fi folosite împreună cu o aplicaţie care vă poate notifica atunci cînd timpul mediu de folosire al unui cap de periuţă a trecut şi necesită înlocuire”, recomandă medicul.

0
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?