Dieta care prelungește viața

Dieta care prelungește viața

Cercetătorii de la University College London încearcă să pună la punct un tratament despre care speră că va da rezultate în combaterea efectelor îmbătrînirii.

În fapt, modificările genetice, mai puțină mîncare și un stil de viață sănătos, cred specialiștii, ar putea prelungi durata de viață chiar și cu 20 de ani, micșorînd concomitent și riscul de boli cardiovasculare, de cancer sau Alzheimer.

Rezultatele obținute în studiul pe șoareci sînt, pînă acum, îmbucurătoare: “Dacă reducem cantitatea de hrană a unui șoarece cu 40%, animalul va trăi cu 20-30% mai mult, ceea ce, în termeni de viață umană, înseamnă 20 de ani. Și e valabil la toate organismele, inclusiv la cîini”, a declarat dr. Piper, șeful echipei de cercetători, potrivit ziarului The Independent.

Pînă acum, oamenii de știință au reușit să prelungească durata de viață a unui tip de musculițe și a șoarecilor de laborator, cu ajutorul tratamentului medicamentos, al mutațiilor genetice și al dietei modificate, însă vor mai trece ani de studii pînă cînd “tratamentul pentru boala care este îmbătrînirea va putea fi folosit pe scară largă”, a adăugat savantul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load