X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4059

De ce este bine să jucăm tenis

4 iun. 01:30   Sănătate
1246 0

Cu toții știm că fără sport sănătatea se deteriorează și că trebuie să rămînem activi dacă vrem să trăim cît mai bine posibil.

Astfel, toate activitățile fizice au efecte beneficii asupra sănătății, însă tenisul este "campion". O confirmă studiile care arată că jucătorii de tenis sînt cei mai puțin expuși și se îmbolnăvesc cel mai rar de boli cardiovasculare.

Încă de întrebi de ce să joci tenis? Ei bine, pentru că o să te alegi cu un corp de invidiat. Indiferent că e vorba de bărbați sau femei, acest sport îți modelează corpul și te ajută să slăbești. Ca să-ți faci o idee, într-o oră de jucat tenis o să arzi între 580 și 870 de calorii, în funcție de intensitatea cu care joci și cît de mult alergi pe teren. Desigur, cu cît mai mult, cu atît mai bine, scrie upfit.one.

Reduce stresul

Da, e adevărat că nu o să fii în al nouălea cer cînd o să dai o servă proastă și e foarte posibil să te descurajezi din cînd în cînd atunci cînd pierzi un meci, deși ai început cît se poate de bine. Totuși, este demonstrat că jocul de tenis reduce stresul. Specialiștii spun că acest sport de învață să te controlezi mai bine și să-ți păstrezi cumpătul.

Perfect pentru corp, dar și pentru minte

Cei care joacă tenis nu se vor alege doar cu un corp excelent, ci și cu o minte mai sclipitoare. Cu alte cuvinte, atunci cînd joci tenis trebuie să fii foarte atent, să poți să-ți faci o tactică și să gîndești repede. Toate acestea facilitează dezvoltarea continuă a creierului. De asemenea, chiar și în cazul copiilor care practică acest sport s-a demonstra că se descurcă mai bine la școală și au capacitatea de a rezolva mai repede probleme decît alți copii de vîrsta lor.


Tenisul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai sănătoase tipuri de activități fizice pe care le poți face. Specialiștii spun că dacă continui să joci tenis regulat ai șanse mari să adaugi anii în plus vieții tale. Cum e posibil? Riscul de îmbolnăvire scade. Spre exemplu, jocul de tenis reduce riscul de boli de inimă cu 56%. E un procent greu de ignorat!

Joaca tenis și distracția e asigurată

Încă un motiv care explică clar de ce să joci tenis este faptul că e pur și simplu distractiv! Spre deosebire de alte activități fizice poți să interacționezi cu persoanele cu care joci, devenind o activitate socială. Nu în ultimul rînd, jocul de tenis te ține în priză și nu o să te plictisești deloc. Nici nu o să-ți dai seama cît de repede trece timpul.

2
0
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?