COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

„Cele mai devastatoare incendii care au lovit vreodată Australia” se văd din spațiu. Fumul va ajunge pînă în America de Sud

„Cele mai devastatoare incendii care au lovit vreodată Australia” se văd din spațiu. Fumul va ajunge pînă în America de Sud

Peste 100 de incendii au cuprins statele australiene New South Wales şi Queensland, iar norul gros de fum este atât de semnificativ încît poate fi văzut din spaţiu, transmite Mediafax, care citează CNN.

Agenţia spaţială americă NASA a publicat o fotografie, în care fumul poate fi văzut peste Marea Tasmaniei, între Australia şi Noua Zeelandă.

„Vîntul puternic din vest a alimentat flăcările şi a dus fumul cîteva sute de kilometri în largul mării”, a transmis NASA.


New South Wales şi Queensland au decretat stare de urgenţă în urma incendiilor, zeci din acestea încă fiind nestinse pînă în prezent.

„Vom overi orice fel de ajutor financiar şi operaţional pentru autorităţi astfel încât să trecem cu bine de cele mai devastatoare incendii care au lovit această ţară vreodată”, a declarat ministrul pentru Serviciile de Uregnţă din New South Wales, David Elliot.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load