Azerbaidjanul i-a eliberat pe militarii armeni care au depus armele

22 sep. 18:30   Diverse
1887 0

Militarii armeni din Karabah care au depus voluntar armele sînt liberi.

Asistentul prezidențial azer Hikmet Hajiyev a scris despre acest lucru pe pagina sa din rețeaua de socializare X (fostul Twitter).

"Militarii care au depus voluntar armele sînt liberi, după cum declarăm deschis", se arată în publicația reprezentantului oficial al administrației lui Ilham Aliyev.

Hajiyev a mai subliniat că, în cadrul conceptului de cooperare civil-militară, personalul militar și civil azer de pe teren ajută și va continua să ajute populația pașnică din Karabah.

De asemenea, el a precizat că partea azeră este pregătită să ofere ajutor medical militarilor armeni răniți sau să le acorde asistență prin medierea Comitetului Internațional al Crucii Roșii.


Hikmet Hajiyev a subliniat, de asemenea, că autoritățile azere garantează deplasarea în siguranță a civililor cu mijloace de transport proprii de-a lungul drumului Lachin.

Consilierul prezidențial azer a declarat că autoritățile azere iau în considerare posibilitatea unei amnistii pentru membrii formațiunilor armate din Karabah care depun armele.

"Luăm în considerare amnistia chiar și pentru foștii militari și combatanți, dacă pot fi astfel catalogați", a declarat el pentru Reuters.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?